Na rozvalinách Tretej ríše - Azanjac, Dušan (Memoáre, 1987)
Spomienky predstavujú literárnoestetické spracovanie osobných zápiskov mladého rozviedčika z obdobia rokov 1945-1947, keď plnil úlohy Štátnej komisie pre vyšetrovanie vojnových zločinov okupantov a ich pomáhačov, Vojenskej misie pri Spojeneckej kontrolnej rade v Berlíne a iných inštancií novej Juhoslávie na území okupovaného Nemecka. V memoároch vystupujú konkrétni ľudia, progresívni, chrabrí, ale aj nerozhodní, zavádzaní, ktorí sa pridali na stranu protivníka. Kniha ukazuje ich vzájomné vzťahy vo zvláštnych podmienkach, v situácii, keď reakčné živly v Nemecku znemožňovali demokratizáciu krajiny a spoluprácu bývalých spojencov.