Moskva slzám neverí...: Prvý raz vydatá. Materská škola : (Moskva slezam ne verit) - Černych, Valentin Konstantinovič, 1935-2012; Nilin, Pavel Filipovič; Jevtušenko, Jevgenij (Máj, 1985)
Tri filmové poviedky Moskva slzám neverí..., Prvý raz vydatá a Materská škola približujú čitateľovi v príťažlivej forme problémy mladých ľudí vstupujúcich do života, hľadajúcich si miesto v ňom. Literárne texty a aj filmové podoby prezentovaných diel vyvolali v sovietskej kritike veľký ohlas a niekedy i búrlivé spory, odzneli slová zatratenia i nadšenia, pričom sa presadili ich ideové a umelecké kvality, ktoré nenechajú ľahostajným ani nášho čitateľa.