Anna v Redmonde : (Anna of the Island) - Montgomery, Lucy Maud, 1874-1942 (Mladé letá, 1986)
Anna završuje svoje štúdium na vysokej škole. Vyrástla z nej príťažlivá a inteligentná mladá dáma, okolo ktorej sa krúti veľa obdivovateľov. Vyberie si z nich toho pravého? Ako sa bude uberať jej život po skončení štúdia? Čo Marilla a Matej, jej najbližší a najdrahší, ktorí už žijú iba pre ňu a v ich pokročilom veku je ona pre nich jedinou radosťou? To všetko, a aj ďalší Annin osud, jej životné peripetie a nakoniec vytvorenie nového domova a založenie vlastnej rodiny, vám ponúkame v ďalších pokračovaniach.