Kodicil - Villon, Francois, 1431-1463 (Kruh milovníkov poézie, 1969)
Básnické dielo Francoisa Villona je trojdielne - ako starý gotický triptych: jeho stredným dielom je Veľký testament, ľavé krídlo tvorí Malý testament a pravé krídlo tzv. Kodicil (v moderných edíciách premenovaný na Rozličné básne). Na okraji tohto diela stojí jedenásť balád napísaných v žargóne, ktoré dosiaľ ešte nevydali celé svoje temné tajomstvo.