Liszt - Gál, György Sándor (Tatran, 1980)
Začiatkom minulého storočia sa neďaleko našich hraníc na uhorsko-rakúskom pomedzí narodil muž, ktorý v hudbe spoluurčoval život svojho storočia a svojimi revolučnými zástojmi stelesňoval progresívny typ tvorivého umelca - Ferenc Liszt. Životopisný román, ktorý sa dostáva do rúk nášho čitateľa, opisuje, prirodzene, nielen Liszta ako legendárnu postavu svetových hudobných dejín, ale aj nevšedne zaujímavé a vzrušujúce udalosti revolučnej Európy.