Kniha o šťastí a nešťastiach : (Kniha o ščastie i nesčasťjach) - Amosov, Nikolaj, 1913-2002 (Jantár, 1987)
Profesijný román z lekárskeho prostredia. Je to vlastne voľný autorov denník, v ktorom tento vynikajúci chirurg a vedec opisuje svoje poznatky a skúsenosti.