Okruhliak na oblohe (Pebble in the Sky) - Asimov, Isaac, 1920-1992; Janák, Dušan, 1940-; Nágel, Dušan, 1949-; Blažo, Pavol, 1943-; Smidová, Silvia, 1947-; Juríčková, Viera (Bratislava Smena, 1982)
Dielo renomovaého sci-fi spisovateľa, ktorým zobrazuje svoju predstavu sveta o päťdesiat tisíc rokov po nás.
Keywords: romány autorské; vedecko-fantastické romány; sci-fi; próza; americká literatúra - texty; Asimov, Isaac (bol veľmi úspešný a neobyčajne plodný americký spisovateľ a biochemik známy vďaka svojim sci-fi knihám a populárno-vedeckým prácam. * 02.01.1920 Smolensk al. Petroviči, Rusko - 06.04.1992 New York, USA); Nágel, Dušan (slovenský pedagóg, výtvarník, kresba, maľba, dekoratívna činnosť, 28.12.1949 Rimavská Sobota - ); Blažo, Pavol (slovenský typograf, grafik, fotograf a výtvarný redaktor. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. * 16.06.1943 Trnava, Slovensko -)