Meno pre naše dieťa - Majtán, Milan: 1934-; Považaj, Matej: 1942- (Obzor, 1983)
Meno ešte nerobí človeka človekom, ani ho nepredurčuje na istý spôsob života. Meno je však neoddeliteľnou súčasťou človeka, sprevádza ho životom od narodenia až do smrti. Preto nás rodné mená zaujímajú a často pútajú našu pozornosť, preto hľadáme odpoveď na otázky: Čo je to za meno?, Ako sa k nám do slovenčiny dostalo?, Aký bol jeho pôvodný význam?, Môžem ho dať dieťaťu? Na všetky otázky autori v knihe odpovedali.