Kalendár. Záhradníkov rok - Čapek, Karel, 1890-1938 (Členská knižnica, 1982)
Dve humoristicky ladené prózy českého autora, v ktorých vyjadruje svoj náhľad na život, slobodu, lásku. Hlavným hrdinom je človek, ktorý sa môže harmonicky rozvíjať iba vtedy, ak si vo svojej nadutosti nezničí prirodzeného spojenca, ktorým je príroda.