Trikrát Alfred Hitchcock a Traja pátrači - Arthur, Robert, 1909-1969 (Klub mladých čitateľov, 1982)
V knihe sú štyri príbehy. Tajomstvo strašidelného zámku, Záhada zajakavého papagája, Záhada šepkajúcej múmie a Záhada zeleného strašidla. Prvý príbeh série Traja pátrači vás zavedie do starobylého opusteného zámku hrôzy, ktorý potrebuje slávny režisér Alfréd Hitchcock na natáčanie filmu. V zámku však už dvadsať rokov nikto nebýva a ozývajú sa z neho strašidelné stony, kvílenie a vrieskanie. Mnohí svedkovia videli Modrý prízrak, ktorý hrá na starom organe a Hmlu strachu, ktorá v ľuďoch vyvoláva takú hrôzu, že v panike vybiehajú zo zámku. Traja pátrači sa snažia vypátrať, čo sa v zámku deje. V druhom príbehu Traja pátrači usilovne hľadajú neobyčajného papagája, ktorý sa stratil a ktorý stále opakuje L-len dva-dva-dva me-mesiace mŕtvy ! Ani nie !... V treťom príbehu musia vyriešiť prípad starej egyptskej múmie, ktorá nie je obyčajnou múmiou - ona totiž šepká. A v štvrtom príbehu riešia záhadu zeleného strašidla.