O sto rokov predtým - Bulyčov, Kirill, 1934-2003 (Členská knižnica Pravda, 1980)
Autor dej vedeckofantastického románu umiestnil na Zem. Hlavného hrdinu, šiestaka Koľu však vyšle za dobrodružstvami do budúcnosti. V Moskve na konci 21. storočia nie sú nové len domy, výdobytky budúcnosti, ale aj nové vlastnosti ľudí.