Starká a ja : (Oma und ich) - Bröger, Achim, 1944- (Mladé letá, 1995)
Julka má doma výbornú starkú, ktorá každý deň na ňu čaká s obedom a kýva jej z okna pri návrate zo školy. V jedno odpoludnie však v okne nik nečaká. Starká ochorela. Julkino srdiečko zastrel mrak obáv: Prebudí sa ešte starká zo svojho hlbokého spánku?