Spoločnosť, vedecko-technický pokrok a medicína - Gavalier, Peter; 1947- kolektív autorov (Zdravotníctvo a vedecký svetonázor, 1980)
Príručka zaoberajúca sa vzťahmi vedecko-technického pokroku a medicíny. Zahrnuje problematiku vedeckého komunizmu, historického materializmu, ekonomiky, sociológie, teórie riadenia, etiky, demografie, histórie, informatiky i bioniky a vymedzuje miesto medicíny a zdravotníctva...