Sociologický výskum: Metodológia, program, metódy - Jadov, Vladimír Aleksandrovič (Pravda, 1977)
Práca skúma Sociologický výskum z hľadiska metodológie (použitých Metód) snaží sa načrtnúť plán budúceho výskumov. V tomto programe sú dve části: Metodologická procedurálna, Časť programu. Každá z častí programu je podrobne rozpracovaná do niekoľkých podčastí, ktoré sú následne popísané.