Experiment : (Genion) - Frühauf, Klaus, 1933-2005 (Pravda, 1987)
Sci-fi román z prostredia genetického inžinierstva. Fanatický vedec Kandler si zaumieni, že pomocou žiarenia preskočí niekoľko stupňov prirodzenej evolúcie. O 16 rokov sa na francúzskom ostrove nájde mŕtvola zvláštneho vzhľadu ...