E.T. Mimozemšťan - Kotzwinkle, William, 1938- (Labyrint, 1988)
Knižné vydanie slávneho filmu o návšteve mimozemšťana a jeho priateľstve s pozemšťanmi prekvapí malých i veľkých čitateľov. Odkryje to čo nemožno vyjadriť obrazom. Myslenie a cítenie tvora z inej planéty. Malý chlapec Elliot a jeho súrodenci Michael a Gertie sa spriatelia s E.T.. Ten ako dočasný obyvateľ Zeme nájde v deťoch priateľov, ktorí ho svojsky zoznamujú s našou planétou. Deti sa snažia E.T. pomôcť k návratu domov a zachrániť ho pred vojenskými záujmami a vedeckým výskumom . . .