Európa zvaná západná : (Evropa řečená západní) - Hotmar, Josef, 1933- (Svetom, 1979)
Politický cestopis po západnej Európe v 70-tych rokoch. V autorovom sprievode navštívime vyspelé kapitalistické štáty /Francúzsko, Švajčiarsko, Nemecko, štáty Beneluxu/ i menej vyspelé.