Európa zvaná západná (Evropa řečená západní) - Hotmar, Josef, 1933-; Spišková, Eta (Bratislava Obzor, 1979)
Politický cestopis po západnej Európe v 70-tych rokoch. V autorovom sprievode navštívime vyspelé kapitalistické štáty /Francúzsko, Švajčiarsko, Nemecko, štáty Beneluxu/ i menej vyspelé.
Keywords: Európa; cestopisy; politické cestopisy; štáty západoeurópske; Hotmar, Josef (popredným českým autorom literatúry faktu 70. a 80. rokov. Ako zahraničný spravodajca Čs. rozhlasu v rokoch 1970-75 precestoval takmer celú Európu a západné pobrežie Afriky. Napísal takmer dve desiatky kníh, okrem iného Hovory nad Seinou (1979), Polostrov na konci sveta (1989) či Posolstvo od gilotíny (1989). * 08.10.1933 Česko -); Európa