Za rodinné šťastie - Chorvát, František, 1938-2002; Orlík, Juraj (Osveta, 1988)
Publikácia sa zaoberá problematikou rodiny, jej zmyslu, podstaty, perspektívy a stálosti. Je určená mladým ľuďom, ktorí sa ešte len pripravujú na budúci rodinný život, ďalej tým, ktorí sa už stihli v manželstve popáliť, a napokon aj rodičom, vychovávateľom a učiteľom ako skúseným poradcom mladej generácie.