Rozprávky o psíčkovi a mačičke: Ako spolu gazdovali a ešte o všelijakých iných veciach : (Povídání o pejskovi a kočičce, jak spolu hospodařili a ješte o všelijakých jiných věcech) - Čapek, Josef, 1887-1945 (Mladé letá, 1968)
Obľúbené rozprávky o psíčkovi a mačičke, ako spolu gazdovali v malom domčeku pod lesom, ako si v ňom spolu nažívali a chceli robiť všetko tak, ako robia veľkí ľudia a ešte o všelijakých iných veciach pre deti, napísal a nakreslil Josef Čapek.