Čierny krásavec: Najslávnejší príbeh zo života zvierat : (Black beauty) - Sewell, Anna (Klasické príbehy, 2000)
Je to životný príbeh koňa Čierneho krásavca od prvých dní detstva, cez šťastné roky mladosti v Birtwicku až po trpké dni, keď slúžil ako drožkársky kôň v Londýne. Na svojej životnej púti však zažije aj šťastné chvíle a stretne dobrých ľudí, ktorí ho presvedčia o tom, že nie všetci sú bezcitný a krutí.