Čriepky šťastia: Výber z poviedok : (Short stories) - Fitzgerald, Francis Scott (Máj, 1976)
Reprezentatívny výber z celoživotnej poviedkovej tvorby tohto popredného predstaviteľa modernej americkej prózy poskytne pôžitok každému čitateľovi. V poviedkach autor citlivo a prenikavo vykreslil lesk a biedu povojnového desaťročiav USA a vyjadril v nich veľký romantický sen o šťastí, ktorý musí stroskotať v spoločnosti ovládanej bohatstvom.