Obsažná batožina - Grendel, Lajos, 1948- (Erb, 1989)
Výber z poviedok Lajosa Grendela Obsažná batožina je pokračovaním netradičného ozvláštňovania sveta, z ktorého vyšiel a v ktorom žije ich autor. Väčšina poviedok je vybudovaná na prechode od reality k irealite, pričom irealita sa tu chápe ako vnútorná podstata reality. Grendel tak vytvára akýsi prevrátený obraz skutočnosti, ktorý mu slúži na to, aby v jeho obrátenej optike uvidel reálne hodnotové súvislosti.