Forsytovo nanebevzetí : (The Salvation of a Forsyte) - Galsworthy, John, 1867-1933 (Máj, 1988)
Kniha obsahuje päť rozmernejších noviel, ktoré sa vyznačujú jemnou iróniou, humorom, pútavým dejom, charakteristikou postáv i priamo maliarskou názornosťou, s akou je zachytené prostredie, či už ide o devonský vidiek alebo o anglické prímorské kúpele alebo o francúzsku Riviéru...