Konečne bude mier - Chudoba, Andrej, 1927- (Nová próza, 1979)
Autor do tejto knihy zahrnul 7 noviel,v ktorých historickým pozadím je koniec 2. svetovej vojny, postupné oslobodzovanie nášho územia, no pre autorových hrdinov je to i čas rozhodovania o svojom ďalšom živote...