Telo v herbári: Trinásť poviedok - Jaroš, Peter, 1940- (Smena, 1979)
Zbierka poviedok Petra Jaroša Telo v herbári nadväzuje do istej miery na jeho niektoré predošlé práce, najmä na knihu Pradeno (Smena, 1974). Dokazuje autorovu mnohostrannosť a schopnosť zvládnuť rozličné typy krátkych literárnych útvarov od rozprávky, paródie a humoresky až po realistickú poviedku. Jaroš sa usiluje odhaliť aj v navonok zľahčujúco vyzerajúcich situáciách mnohostrannú protirečivosť medziľudských vzťahov, v ktorých hrá nezanedbateľnú funkciu láska vo svojich duševných i fyzických premenách a vo všetkých podobách.