Pozdrav z Prahy: Výber poviedok súčasných českých spisovateľov pre mládež - Slabý, Zdeněk Karel, 1930-; Adlová, Věra, 1919-1999; Šmahelová, Helena, 1910-1997; Hejná, Olga; Říha, Bohumil, 1907-1987; Tomeček, Jaromír, 1906-1997; Hofman, Ota, 1928-1989; Rampáková, Lima, 1945-; Lupták, Oto, 1935-; Gálová, Marta (Mladé letá Bratislava, 1975)
Táto kniha nie je čítanka ani anatólogia. Je to výber, ktorý chce mladým slovenským čitateľom ukázať aspoň niekoľko významných a zaujímavých spisovateľov, zoznámiť ich s ich poviedkovou tvorbou a prispieť tak k vzájomnému poznávaniu českej a slovenskej literatúry, čo má u nás dobrú a dlhoročnú tradíciu.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: poviedky autorské; dievčenské poviedky; chlapčenské poviedky; dobrodružné poviedky; próza; česká literatúra - texty; Slabý, Zdeněk Karel (český prozaik, literárny kritik, hudobný publicista, prekladateľ, autor kníh pre deti a mládež, 9.6.1930 Praha -); Čtvrtek, Václav, vl. m. Václav Cafourek (český spisovateľ pre deti a mládež, autor poviedok, románov a hier o súčasných deťoch a populárnych rozprávkových príbehov. Je považovaný za pokračovateľa klasikov slovenských rozprávok, 04.04.1911 Praha - 06.11.1976 Praha); pre čitateľov od 12 rokov