Zaviata láska - Majerová, Marie, 1882-1967 (Svetová tvorba, 1977)
Výber z kratších próz Marie Majerovej. Nájdete tu hrdinky, ktorým túžba po láske a porozumení prináša skôr sklamanie a smútok než potešenie a radosť. Ale ani trpké osobné sklamania ich nezrážajú na kolená tak, aby sa nemohli pozerať s nádejou do lepšej budúcnosti. Lebo samy zistili, že aj tú môžu mať v rukách.