Zaviata láska - Majerová, Marie, 1882-1967; Jánský, Ladislav Kiss, 1914-1989 (Bratislava Tatran, 1977)
Výber z kratších próz Marie Majerovej. Nájdete tu hrdinky, ktorým túžba po láske a porozumení prináša skôr sklamanie a smútok než potešenie a radosť. Ale ani trpké osobné sklamania ich nezrážajú na kolená tak, aby sa nemohli pozerať s nádejou do lepšej budúcnosti. Lebo samy zistili, že aj tú môžu mať v rukách.
Keywords: poviedky autorské; poviedky o láske; próza; česká literatúra - texty; Majerová, Marie, vlstným menom Marie Bartošová (česká prozaička, novinárka a národná umelkyňa (1947), 01.02.1882 Úvaly, Rakúsko-Uhorsko - 16.01.1967 Praha, Československo); Jánský, Ladislav Kiss (slovenský prekladateľ. * 22.07.1914 Kúty, Slovensko - 14.02.1989 Bratislava, Slovensko)