Abeceda dôvtipu: Alebo ako sa stať Sherlockom Holmesom - Čechura, Rudolf, 1931-2014 (Mladé letá, 1986)
Populárno - náučná literatúra pre deti od 13 rokov. Ako sa stať skvelým detektívom? Čítajte pozorne, nepreskakujte riadky, ba ani malé slovíčka, aj keď sa javia nezvýznamné (prvá skúška, cvičenia pozornosti, ako získať dobrú pamäť, čo musí vedieť detektív, detektívna logika, praktické detektívne cvičenia, atd.)...