Potulný lovec: Román z lišákova života - Nový, Karel, 1890-1980 1890-1980 (Zlatý klíček, 1987)
Príhody chytrého a odvážneho lišiaka, ktorý musí stále bojovať o svoj život a o svoju slobodu s prírodou, s nepriateľmi zo sveta zvierat i so svojím najobávanejším nepriateľom, s človekom.