Kapitánova dcéra. Piková dáma a iné 3. diel - Puškin, Aleksandr Sergejevič, 1799-1837 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1982)
Autor sa zaoberá históriou Ruska, otázkami spravodlivosti a krivdy, slobody a zodpovednosti človeka za osud spoločnosti. Jeho sympatie sú na strane ľudu a jeho spravodlivého boja za slobodu.