Kevin sám doma: Rodinná komédia bez rodiny - Strasser, Todd, 1950- (Smena, 1992)
Nový deň sa nezačal pre Kevina McCallistera dobre. Jeho rodina odcestovala na sviatky do Paríža a nešťastnou náhodou ho zabudla doma. Najskôr si myslel, že je to jeho vina - napokon, želal si žiť sám! Potom si povedal, že by to mohlo byť celkom fajn - nik ho nebude okrikovať, aby sa nenapchával sladkosťami! Lenže v susedstve sa zjavia vlamači. Kevin vie, že musí ochrániť rodičovský dom, ale čo môže urobiť? Má iba sedem rokov a je... sám doma!