Chlapci (Maľčiki) - Rekemčuk, Alexander Jevsejevič, 1927-; Linzbothová-Krupová, Elena, 1939-; Salamon, Zoltán, 1938- (Bratislava Obzor, 1973)
Zdalo by sa, že dieťa, čo osirie pri pustošiacom zemetrasení a navyše v ťažkých povojnových časoch, nemá veľa šancí. A predsa, v citlivej, žičlivej atmosfére nového domova sa prebudí a sľubne rozvinie jeho spevácky talent. Bude chlapec Ženka vedieť, čo s ním? V tejto zozsiahlej novele sa autor pokúsil dať odpoveď na otázku výberu povolania v socialistickej spoločnosti, otázka, prečo sa človek stáva práve skladateľom, spevákom, učiteľom, a nie niečím iným...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; chlapčenské romány; dobrodružné romány; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov