Odtrúbené : (La Chamade) - Sagan, Francoise: 1935-2004 (Slovenský spisovateľ, 1966)
Príbeh Lucily, pôvabnej tridsaťročnej ženy, ktorá žije s bohatým, kultivovaným a navyše ešte aj príjemným Charlesom. Delí ich od seba dvadsať rokov, a Charles jej poskytuje všetko - pocit bezpečnosti, pohodlie, menlivý život na výslní parížskej mondénnej spoločnosti, lenže... Lenže Lucile má pri všetkej svojej spokojnosti dobre živeného, dobre zaodiateho zvieratka pocit, že život plynie kdesi pomimo nej, a vietor, čo ju jedného rána zobudí, je predtuchou nielen nastávajúcej jari, ale aj symbolom čohosi, čo od základov zmení jej ustálený život.