Slzy a víno: Francúzske poviedky XIX. storočia - Baudelaire, Charles, 1821-1867; Balzac, Honoré de, 1799-1850; Mérimée, Prosper; France, Anatole, 1844-1924; Maupassant, Guy de, 1850-1893; Daudet, Alphonse, 1840-1897; Flaubert, Gustave, 1821-1880 (Máj, 1964)
Výber francúzskych poviedok XIX. storočia zostavil Anton Vantuch. Sú tam autori: Stendhal, Balzac, Mérimée, Baudelaire, France, Maupassant, Daudet, Flaubert. Každý z týchto autorov je iný svojím umením, temperamentom, nádejami i snom...