Zázračné šaty - Sulakauri, Arčil, 1927-1997 (Máj, 1980)
Z ruského autorizovaného prekladu gruzínskeho originálu Luka, povesti. Dve prózy gruzínskeho autora Luka, Zázračné šaty. Hrdinom prevej prózy z povojnového obdobia je Luka, chlapec z tbiliského dvora, z domu nad riekou. Druhá próza, rozprávka, fantázia predstavuje príbeh dievčatka Maky, dcéry Slnka, ktorá sa po schodoch na povalu dostane do sveta fantázie, dobra i zla.