Úbohá Líza: Jedenásť príbehov o láske : (Bednaja Liza) - Dvořáková-Žiaranová, Ružena, 1930-; Ferenčík, Ján, 1923-1989; Izakovič, Ivan, 1934-; Gergeľová, Viera, 1930-2004; Gális, Jozef; Sykorová, Anna, 1944- (Výber, 1983)
Jedenásť príbehov jedenástich autorov - jedenásť podôb lásky...Oblúk troch storočí spája zrod Úbohej Lízy s poviedkou Nathalie, ktorá náš výber jedenástich najpozoruhodnejších krátkych próz klasických tvrocov ruskej literatúry uzaviera. Obraz muža a ženy, ich vzťah, ich city sú v každom druhu umenia, v každom čase, v každej kultúre veľkou témou...