Povesť o strýkovi Kenderešovi - Zelinka, Milan, 1942- (Erb, 1985)
Román je motivicky prepojeným súborom próz o svojráznej postave bývalého dedinského učiteľa a vzdelanca, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou života dedinského kolektívu a jeho kronikárom...