Amok: Novely vášní : (Amok) - Zweig, Stefan, 1881-1942 (Tvorba národov, 1976)
Novely v tejto knihe zobrazujú psychiku ľudí v neobvyklých situáciách, ako je napríklad inflácia, fašizmus a vojna, či ľudí podliehajúcich vášňam, citom a slabostiam.