Scotty a Taff : (A sporting proposition) - Aldridge, James, 1918-2015 (Štafeta, 1976)
Autor sa týmto dielom vracia do svojej mladosti, ktorú prežil v malom austrálskom meste. Príbeh je sám o sebe príťažlivý. Na ponika Taffa (či Boa) si robia nárok dvaja mladí ľudia. Obaja majú pravdu, a čo je ešte dôležitejšie - aspoň z hľadiska pútavosti zápletky - obaja sú na koníka odkázaní. Scotty bez poníka nemôže chodiť do školy, lebo má do nej ďaleko a Jessie, pre chorobu vôbec nemôže chodiť. Pravda, obaja by mohli mať iného poníka, lenže deti vidia vo zvierati niečo viac, než len jeho úžitkovú hodnotu. Scottyho zápas o poníka je spočiatku takmer beznádejný. Veď pochádza z bedárskej rodiny. A proti sebe má nielen zámožné dieťa...