Svadobná hostina : (Bir dugun gecesi) - Agaoglu, Adalet, 1929- (Máj, 1985)
Román je zaujímavou, exotickou freskou zo života tureckej spoločnosti, jej sociálnych a politických problémov. Po nastolení vojenskej diktatúry v krajine pod zámienkou, že treba odstrániť anarchiu, bratovražedný boj, nepokoje a nespokojnosť národnostných menšín, nastalo v Turecku veľmi ťažké obdobie.