Eva Luna : (Eva Luna) - Allende, Isabel, 1942- (Eva, 1990)
Volá sa Eva, čo znamená život, pretože jej matka si priala, aby ho vychutnávala plnými dúškami, priezviskom Luna, lebo bola počatá indiánom, z kmeňa detí Luny, potom čo ho uštipla vretenica a jej matka ho spasila tým, že s ním strávila noc.