Eva Luna (Eva Luna) - Allende, Isabel, 1942-; Srnenská, Jarmila, 1928-; Krivoš, Juraj; Rosmány, Karol, 1937-; Juríčková, Viera (Bratislava Smena, 1990)
Volá sa Eva, čo znamená život, pretože jej matka si priala, aby ho vychutnávala plnými dúškami, priezviskom Luna, lebo bola počatá indiánom, z kmeňa detí Luny, potom čo ho uštipla vretenica a jej matka ho spasila tým, že s ním strávila noc.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; romány o láske; Allende, Isabel, celým m. Isabel Allende Llona (čílska spisovateľka a zároveň najšítanejšia autorka. Jej diela sú preložené do 27 jazykov. V roku 2010 získala v Čile Národná cenu za literatúru ako štvrtá žena v poradí. * 02.08.1942 Lima, Peru -); próza; čílska literatúra - texty