Plakať prísne zakázané : (Weinen streng verboten) - Simmel, Johannes Mario, 1924-2009 (Slovenský spisovateľ, 1995)
Príbeh dvanásťročnej Márie Langerovej, ktorá má nezvestného otca po skončení druhej svetovej vojny a mamu ťažko chorú. Hrozí jej vylúčenie zo školy, pretože peniaze na lyžiarsky zájazd, ktoré jej zverila pani učiteľka, dala pánovi Alojzovi Katzeneisserovi. Sľúbil jej, že za ne nájde jej otca. Neskôr zistila, že to bol podvodník. S pomocou spolužiakov podľa vzoru knihy Emil a detektívi začne pátranie. Autor knihu venoval Erichovi Kästnerovi, ktorý je vzorom v jeho živote aj v písaní a jeho knihu Emil a detektívi mal v detstve veľmi rád.