Minerály Slovenska - Herčko, Ivan: 1943- (Osveta, 1984)
Kniha približuje rozmanitosť slovenských minerálov a ich najznámejšie náleziská zo zberateľského i odborného hľadiska. Je spracovaná vo forme lexikálneho prehľadu minerálov na Slovensku. Prináša súpis a charakteristiku týchto minerálov, pričom nezabúda ani na historický aspekt ich objavu a vedeckého skúmania.