Dobrá vôľa : (Den goda viljan) - Bergman, Ingmar, 1918-2007 (Svetová aréna, 1993)
Príbeh tabuizovaného intímneho života protestantského farára, inšpirovaný autorovým vzťahom k vlastnému otcovi. Dielo veľkého švédskeho umelca svojim prostými ľudskými vzťahmi a hlbokou láskou neobyčaje posobi na moderného čitateľa, do veľkej mieri unaveného depresívnymi a bezvýchodiskovými romány súčasnej literatúry. K úspechu a popularite, ktorý tento román od svojho vydania v roku 1991 dosiahol, mu pomohol aj film, ktorý vznikol zároveň s literárnou predlohou a na festivale v Cannes získal cenu. Vysoká kvalita slovenského prekladu je zárukou hodnotného čitateľského zážitku.