Geometria pre deti : (Geometia dľa malyšej) - Žitomirskij, Vladimír Gabrielovič, 1934-; Ševrin, Lev Naumovič (Knižnica všeobecného vzdelávania, 1976)
Cieľom knihy je zábavnou formou oboznámiť deti s niektorými základnými geometrickými pojmami, naučiť ich orientovať sa v najjednoduchších geometrických situáciách a objavovať geometrické útvary v okolitom prostredí.