Trpké svitanie 2: Tajomné ráno : (Secret of the morning) - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986 (Ikar, 1995)
Šestnásťročná Dawn prichádza do New Yorku, kde sa má stať poslucháčkou hudobnej školy, plná nádejí, ale aj obáv. Počiatočný strach z neznámeho mesta, kde nikoho nepozná, však postupne prekonáva, pomaly sa tu udomácňuje a nachádza si prvú priateľku. Jediný, kto jej chýba, aby sa cítila celkom šťastná, je verný ochranca a priateľ Jimmy. Zlom nastáva v okamihu, keď do školy prichádza nový učiteľ hudby, šarmantný Michael Sutton. Očarený Dawniným speváckym talentom a nevinnosťou začne jej dvoriť a sľubuje jej život plný lásky a speváckych osudov... kým jedného dňa nezmizne. Opustená a zdrvená Dawn sa opäť stáva obeťou intríg starej mamy.