Kolízia : (Novoje naznačenije) - Bek, Alexander, 1903-1972 (Jantár, 1989)
Román-správa, opierajúci sa o presné historické skutočnosti a fakty, román o skutočnej historickej epoche vývoja sovietskeho hutníctva a niekoľkých osobách, ktoré v nej zastávali významné funkcie a posty. Je tragédiou bývalého ministra hutníctva, ktorý vždy so strojovou presnosťou plnil príkazy zhora, nikdy o nich ani trochu nezapochyboval...